Першу в арабському світі АЕС запустили в ОАЕ

Передбачається, що ця АЕС буде поставляти до чверті всієї електроенергії Еміратів.

В Об'єднаних Арабських Еміратах в суботу, 1 серпня, успішно розпочала роботу атомна електростанція "Барака". Всі її енергоблоки запущені і виробляють електрику, повідомив прем'єр-міністр і віце-президент країни, правитель Дубая Мухаммед бен Рашид Аль Мактум, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Ми оголошуємо про успіх ОАЕ в запуску першого мирного атомного реактора в арабському світі, АЕС "Барака" в Абу-Дабі. Група робітників здійснила завантаження ядерного палива і успішно завершила комплексні випробування", - зазначив прем'єр ОАЕ.

Перша АЕС в арабському світі розташована на узбережжі Перської затоки в регіоні Аль-Гарбія, в 250 км від Абу-Дабі. Вона побудована за тим же проектом, що й американська АЕС Пало-Верде в штаті Арізона в 1976 році. Будівництво "Бараки" почали вісім років тому, коли влада ОАЕ вперше заявили про намір забезпечити країну "новим видом чистої енергії". До будівництва було залучено південнокорейський енергетичний концерн "Kepco". АЕС обійшлася Еміратам в 24,4 млрд доларів США.
У Міжнародному агентстві з атомної енергії високо оцінили як саме будівництво АЕС, так і її запуск. Зокрема, МАГАТЕ підкреслила відданість ОАЕ до "мирного використання атомної енергії". Разом з тим, експерти заявили, що на цій АЕС "можна домогтися подальшого підвищення операційної безпеки".

АЕС "Барака" складається з чотирьох реакторів корейської збірки. Передбачається, що ця АЕС буде поставляти до чверті всієї електроенергії Еміратів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...