Перший президент України дав поради Зеленському щодо зустрічі з Путіним (відео)

Леонід Кравчук вважає, що нинішньому главі держави Володимиру Зеленському треба готуватися до переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

Кравчук в інтерв'ю ObozTV зазначив, що Зеленський так чи інакше зустрінеться з Путіним у нормандському форматі, і спрогнозував їх особисту зустріч – "після цього, а може і до цього, немає значення", передають Патріоти України.

"Ми знаємо, що Путін не поважає Україну, і його мрія, щоб Україна в такому вигляді не існувала. Він про це не соромиться говорити. Він сказав на міжнародній конференції на Заході, що Україна – це помилка, випадкова держава. Ці слова Путіна увійшли в ідеологію Росії, їх вивчають у середніх школах і вищих навчальних закладах", – заявив перший президент України.

Незважаючи на це все, за словами Кравчука, "якщо буде встановлена ідеологія або ідея домовленостей, диспутів, переговорів, то треба це починати". "Але починати треба не з чистого аркуша, бо я в багатьох наших телепередачах чув, що Зеленський мав першим поїхати в Росію. Я думав – всі ці хлопчики й дівчатка, які це говорять, млинців об'їлися або за гроші це говорять? Путін досі не визнав Зеленського президентом, не привітав. Путін довго не говорив з ним навіть по телефону", – зазначив перший президент України.

Кравчук розповів, що для зустрічі на рівні президентів створюються робочі групи: "Вони визначають тему зустрічі – раз, проекти документів – два, візують ці документи, і тільки після цього зустрічаються".

На питання, чи повинен Зеленський при зустрічі тиснути руку Путіну, ексглава держави відповів: "Звичайно. В дипломатії не може бути побутового підходу. Привітався, це не означає, що, потиснувши руку, людина визнала його своїм другом. Я такого ніде не читав".

За його словами, переговори треба вести "про відносини в широкому плані і про припинення війни". Кравчук також нагадав, що світова спільнота на боці України – "навіть країни-друзі Путіна не беруться говорити, що Крим російський".

"Ми повинні сказати, починаючи зустріч – пане президенте Росії, не повинно бути попередніх умов, це виключається з будь-яких відносин і переговорів... Не ставляться під сумнів питання суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Це основні питання, ми їх не обговорюємо. Все інше можна обговорювати і поступово виходити на корінні питання, які стоять перед нами", – уклав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...