П'янкий смак літа: Як приготувати неймовірне шампанське з бузини

Окрім особливого смаку є ще й багато цілющих властивостей у цієї рослини. Адже квітки бузини містять глікозиди самбунігрин і рутин, олію ефірну, кислоти органічні (кавову, валеріанову, яблучну, хлорогенову), речовини дубильні, кислоту аскорбінову.

Шампанське з квітів бузини – неймовірний напій, який варто спробувати особливо в спекотну літню погоду, передають Патріоти України.

Спосіб приготування шампаньского з бузини

Рецепт розрахований на 10 літрів води (можна просто джечельної чи з крану, але очищеної). Знадобиться 15 суцвіть бузини, кілограм цукру, 20 грам лимонної кислоти.

Знадобиться відро або велика каструля. Наповнюємо водою, кладемо суцвіття бузини (бажано без зелених гілочок), цукор і лимонну кислоту. Дерев’яною ложкою акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися на три доби при кімнатній температурі, але щоб не було надто душно.

Напій за цей період має набути жовтого забарвлення і легкого квіткового аромату. Потому проціджуємо напівфабрикат через марлю, розливаємо у пляшки і кладемо в темне прохолодне місце. Обов’язково кладемо пляшки в горизонтальному положенні — інакше вибухнуть.

Через два місяці шампанське з бузини буде готове. Відкривати треба обережно — ігристе вино з бузини виходить справді дуже ігристим.

Секрети смаку й аромату шампанського з бузини

За власним смаком можна додати меду (одну чайну ложку на склянку води) та соку лимона, додають і цедру цитрусових чи родзинки. Підходить і сушена бузина, але сушити потрібно лише ті квіти, які зібрані у чистих місцях, подалі від доріг. Сушити слід у темному і добре провітрюваному приміщенні. А ще - можна експерементувати з додаванням м'яти чи меліси, але від бузини тоді буде менше аромату.

Зберігається таке шампанське до кінця літа, якщо довше, то може втратити смак і стає на диво густе.

Шампанське з бузини прекрасно бореться зі спрагою, має лікувальні властивості й до того ж розширює нашу уяву про ігристі вина та їх розмаїття.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...