П'ята колона гуляє: На акції "Опоблоку" в Харкові запускали заборонені феєрверки

Агітаційний захід Опоблоку під патронатом Кернеса закінчився масштабним феєрверком. Міськрада не вважала порушенням використання феєрверків, а ухвалене раніше рішення про заборону використання піротехніки у Харкові назвала рекомендаційним.

Про це розповіла на брифінгу начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Із заявою про використання феєрверку напередодні ввечері під час масової агітаційної акції на площі Свободи в поліцію ніхто не звертався", - зазначила Баранник.

За її словами, організатори подали заяву до Харківської міськради про проведення акції, де були зазначені всі заходи на площі. "Однак міськрада не зверталася до суду, щоб заборонити проведення акції з феєрверком".

"Міськрада не вважала порушенням використання феєрверків, а ухвалене раніше рішення про заборону використання піротехніки у Харкові назвала рекомендаційним", - пояснила Баранник.

За словами координатора харківської ОПОРИ Микола Зінченко, напередодні ввечері допізна на площі Свободи тривав концерт зірок української естради під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і за підтримки партії "Опозиційний блок": "Концерт зібрав до десяти тисяч глядачів. Запрошені артисти, включаючи Ірину Білик, зі сцени відкрито закликали громадян підтримати на виборах висуванців "Опоблоку".

Концерт завершився близько 23:00 масштабним феєрверком, вогні якого було видно у всіх районах міста.

Як повідомлялося, у березні 2014 року Харківська міськрада заборонила салюти і феєрверки у Харкові на період проведення АТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...