Під покровом ночі і без священника: Як на Тернопільщині ховали померлого від коронавірусу чоловіка

Двадцять третього березня його госпіталізували в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги, де під’єднали до апарату штучного дихання. Однак через дві доби чоловіку раптово стало зле, і на ранок 26 березня його не стало.

Тіло інфікованого на СОVID-19 68-річного жителя села Ковалівка, що на Монастирищині, самостійно забирали рідні, його приватним транспортом доставляли в район. Там, за проханням сільського голови та міського голови, хоронили чоловіка вночі, передають Патріоти України з посиланням на МедіаТОР.

Нагадаємо, що двадцять третього березня його госпіталізували в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги, де під’єднали до апарату штучного дихання. Однак через дві доби чоловіку раптово стало зле, і на ранок 26 березня його не стало.

За словами головного лікаря Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, тіло померлого замотали в простині, які попередньо були оброблені дезінфікуючим засобом і закрили в герметичний кульок. Похованням займалася дочка.

У сільській раді Ковалівка відмовилися надавати будь-які коментарі щодо поховання інфікованого на коронавірус 68-річного жителя. Голова Монастириської громади Андрій Старух повідомив, чоловіка ховали шестеро осіб.

– На цвинтарі був староста села Ковалівка, один житель міста, дочка із зятем, я і мій заступник. Більше нікого не було, люди розбіглися в паніці. Священика також не було. Ховали вночі, приблизно 18-20 год. Ми всі були одягнені в маски та мали рукавиці, – сказав голова громади.

Також за словами Андрія Старуха, труп покійного попередньо упакували в целофановий мішок, у труні він засипаний хлором. Труна змита дезрозчином. З Тернополя привезли рідні своїм транспортом, але опісля автомобіль обробляли на пожежній частині хлоровмісними речовинами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...