Під прицілом - серце: Кардіолог розповів про новий штам коронавірусу

Коронавірус продовжує поширюватися по світу та в Україні. Стали з'являтися нові штами цього вірусу і вчені стверджують, що це природний процес.

Лікар-кардіолог, професор медицини Фарук Джингьоз з Туреччини заявив, що новий штам коронавірусу потрапляє в організм через легені, але головною його метою є серце. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

"Встановили, що першою точкою поразки мутованого коронавірусу є легені. Відомо, що в легенях є велика кількість рецепторів, з якими контактує вірус", - відзначає фахівець.

Лікар повідомив, що уражаються легені майже у всіх пацієнтів з коронавірусом і з'являється пневмонія або плеврит. У пацієнтів з тяжким перебігом хвороби посилюється дихальна недостатність, а потім доводиться підключати хворого до апарату штучного дихання. Проте головною мішенню коронавірусу є серце людини.

"Легені не є органом-мішенню, а органом-господарем. Рецептори, де вірус потрапляє і закріплюється в тілі, знаходяться не лише в легенях, але й в серці, внутрішній стінці судин, тонкому кишечнику, нирках і нервових клітинах", - додав кардіолог.

Він пояснив, що коронавірус викликає такі наслідки через те, що частинки вірусу осідають безпосередньо в самому серці й токсини викликають функціональну слабкість. Це призводить до запалення серцевого м'яза – міокардиту.

Через дії вірусу серцевий м'яз набухає, і організм не може виробляти ефективно кров'яний тиск. В результаті розвивається серцева недостатність. Серцева недостатність виявлялася у 7-12% госпіталізованих хворих.

Цей незвичайний набряк серцевих м'язів, на жаль, викликає порушення серцевого ритму разом з порушеннями в нейронної мережі серця, що приводить до раптової смерті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...