Піде на користь всім? У Раді вирішили влаштувати масштабну "облаву" на ріелторів

На даний момент робота ріелторів знаходиться в тіні, що в свою чергу сприяє незахищеності цих співробітників і користувачів даної послуги.

В уряді планують вивести ріелторів з тіні. Про це повідомив керівник проектів Perfect Group Олексій Коваль, передають Патріоти України.

На даний момент робота ріелторів знаходиться в тіні, що в свою чергу сприяє незахищеності цих співробітників і користувачів даної послуги. В рамках цього в уряді мають намір зробити цю професію більш узаконеною.

Олексій Коваль вважає, що атестація ріелторів, а також створення Єдиної бази співробітників даної сфери посприяє зниженню ризиків шахрайства при роботі з ними. Це також зможе змінити принцип роботи посередників на ринку нерухомості.

На даний момент у Верховній Раді розглядається чергова версія проекту закону про регулювання діяльності ріелторів, що посприяє виведенню даного сегмента ринку нерухомості з тіні. Справа в тому, що на сьогоднішній день в законі немає жодного поняття і визначення професії ріелторів. Це також не дозволяє дізнатися, ким є ваш ріелтор і чи існують гарантії захисту від шахрайства.
Таким чином, новий проект закону може повністю перевернути ситуацію. На ділі ж це буде проявлятися в атестації фахівців. Більш важливою справою буде створення Єдиної бази по об'єктах нерухомості, компаніям на ринку з можливими посередниками. Це буде суттєвим етапом в процесі створення нормального вторинного ринку сегмента нерухомості в країні-вважає Олексій Коваль.
Варто відзначити, що на даний момент у Верховній Раді України вже є зареєстрований проект закону №3618 про діяльність ріелторів в країні. Саме цим документом передбачений вихід з тіньового бізнесу ріелторської діяльності. Даний проект закону введе поняття ріелторів як професії.
Також цим законом будуть прописані умови атестації фахівців, санкції за порушення, і буде створена Єдина система нерухомої вартості з усією інформацією, включаючи юридичну, технічну та цінову.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...