Підготували потужну відповідь: США підтвердили ракетний обстріл баз в Іраку і перекинули туди війська

Військова коаліція на чолі із США, що воює з "Ісламською державою", вранці в неділю, 5 січня, підтвердила, що в суботу вночі було скоєно два напади біля іракських баз, на яких розміщувалися її війська.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву військових, передають Патріоти України.

Зазначається, що постраждалих немає, однак такі атаки потенційно небезпечні для іракського цивільного населення. "У ніч на 4 січня в районі іракських баз, де розміщені війська коаліції у Багдаді і Баладі, відбулися два ракетних обстріли, загалом 13 нападів за останні два місяці", – заявив військовий представник коаліції полковник Майлс Б. Каггінс III.

Телеканал Al Arabiya раніше повідомив, що увечері 4 січня дві ракети вибухнули в районі бази ВПС Балад на північ від столиці. Цей аеродром використовується американськими військовими.

Як пише Associated Press, у зв'язку з цим Сполучені Штати розпочали перекидання у Кувейт військовослужбовців зі складу 82-ї повітряно-десантної дивізії, розквартированої у Північній Кароліні.

За словами представника дивізії підполковника Майка Бернса, протягом декількох днів 3,5 тис. десантників приєднаються до ще 700 військовослужбовців, яких відправили у Кувейт раніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...