Підозрюють COVID-19: На Волині від пневмонії померла 5-річна дитина (відео)

Батьки стверджують, що якщо дитина й була інфікованою, то хвороба тривалий час протікала безсимптомно.

Вікторія Смаль із батькомУ місті Луцьк внаслідок зупинки серця на фоні важкої пневмонії померла п’ятирічна дівчинка Вікторія Смаль. Оскільки у дитини запідозрили коронавірус, її похоронили у закритій труні та в герметичному мішку. Про це в інтерв’ю для місцевого телеканалу "Аверс" розповіли батьки померлої. За їхніми словами, трагедія трапилася 16 червня, а похоронили дівчинку 17 червня, передають Патріоти України.

Батько дитини Сергій Смаль розповів, що перші ознаки хвороби у доньки з’явилися 11 червня. Зокрема, у неї піднялась температура до 37,4. Наступного дня температура трималась у межах 37-38 градусів. Батьки намагались збити жар, проте вже за годину все знову поверталося до попередніх показників.

А вже за добу температура у дівчинки підстрибнула до 40 градусів. Після цього батьки викликали швидку допомогу. Зрештою дитину госпіталізували в інфекційну лікарню з болями у животі та високою температурою, де вона провела три дні. Втім, врятувати Віку не вдалося.

Мама дівчинки стверджує, що лікарі протягнули час і не звернули увагу на критичне погіршення здоров’я. Зокрема, дівчинка скаржилася на жахливі болі у животі, однак медики списували це на нібито підвищений ацетон. Все, що робили лікарі, – це кололи антибіотики та анальгін з димедролом.

"Вона терпляча, а лікарі сказали, що якби було щось хірургічне, дитина би вже кричала. Коли стало нестерпно, дитина вила і стискала кулачки", – згадує мама Вікторії.

Згодом дівчинці зробили рентген, на якому побачили, що легені критично уражені. За словами батька, легені були, "як у снігу". У зв’язку з цим маленьку пацієнтку спершу підключали до кисневої маски, а згодом і до апарату ШВЛ. Втім, було уже запізно. Серце дитини двічі зупинялося, але вдруге його запустити не вдалося.

Про смерть доньки батькам повідомили телефоном, заявивши, що у неї міг бути COVID-19. Похорон відбувався за протоколами МОЗ для хворих на коронавірус: тіло було в герметичному пакеті, труна – закрита, а всі присутні одягали захисні костюми.

У довідці про смерть Вікторії як діагноз вказали "двосторонню негоспітальну пневмонію", а навпроти пункту COVID-19 поставили знак питання. Уже після похорону у телефонному режимі батькам повідомили, що діагноз коронавірусної хвороби нібито не підтвердився. Втім результати тестів Сергій із дружиною досі не бачили.

Батьки стверджують, що якщо дитина й була інфікованою, то хвороба тривалий час протікала безсимптомно. Адже її ознаки виявилися лише із підвищенням температури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...