"Підписано воєнний договір": Пашинян заявив про зобов'язання Росії перед Вірменією

Єреван закидає Москві невиконання чинних міждержавних угод.

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про російські зобов'язання перед Єреваном, які передбачені угодами між Москвою і Єреваном. В інтерв'ю німецькому виданню Bild він висловив упевненість, що Кремль виконає зобов'язання, які взяв на себе, передають Патріоти України.

"Я впевнений, що Росія виконає свої договірні зобов'язання, якщо такі випадки [використання загальної системи ППО] виникнуть", - заявив глава вірменського уряду.

Він підкреслив, що на території Вірменії дислокуються військова база РФ в Гюмрі, також у країн є загальна система протиповітряної оборони (на базі знаходяться комплекси "С-300"). Згідно з угодою про функціонування бази, зовнішня загроза для Вірменії буде сприйматися як зовнішня загроза для Росії. Однак до сих пір росіяни не вжили жодних публічних дій щодо захисту Вірменії.

База РФ в Гюмрі є найбільшою з усіх, розташованих поза межами Росії. Москва не поспішає вступати в конфлікт, намагаючись зберегти відносини з Азербайджаном і Туреччиною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...