Підсолодити гіркоту "пілюлі": Зеленський звільнив "кіборга" з посади голови УДО і дав йому генерал-майора

Олексій Оцерклевич очолював Управління держохорони з 29 травня.

Олексій Оцерклевич

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади начальника Управління державної охорони Олексія Оцерклевича. Відповідний указ №755 оприлюднений на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Водночас Зеленський своїм указом №754 присвоїв полковнику Оцерклевичу військове звання генерал-майора.

На місце Оцерклевича президент призначив військовослужбовця Сергія Рудя, який працював в Інституті Управління державної охорони Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Нагадаємо, що Олексій Оцерклевич очолив Управління держохорони 29 травня. Він розповідав, що пропозиція президента Зеленського зайняти таку посаду його дуже здивувала, оскільки він в першу чергу є військовою людиною.

Оцерклевич був заступником командира 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади в часи боїв за Донецький аеропорт. Також він воював на Світлодарскій дузі.

У 2014 році Оцерклевич (позивний «Купол») «прославився» тим, що на зустрічі з бойовиками в ДАП потиснув руку терористу «Моторолі». Тоді багато військовослужбовців засудили цей вчинок, а бійці 93-ї бригади почали збирати підписи за звільнення командира. Проте сам «кіборг» розповідав, що йому «хотілося придушити» окупанта, однак у нього була мета – вивести неушкодженими українських військових.

У 2016 році Оцерклевич був нагороджений орденом “Богдана Хмельницького” 3-го ступеня. У Генштабі ЗСУ зазначали, що “Купол” відомий своєю військовою хитрістю, яка дозволила провести без єдиного пострілу ротацію українських бійців і добровольців у ДАП “під носом” у терориста “Мотороли”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...