Підставити Зе: Клімкін розкрив підлий план Путіна на Донбасі

РФ зірвала розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської на Донбасі, щоб погіршити позиції України напередодні візитів президента Володимира Зеленського в Німеччину і Францію.

Павло Клімкін

Таку заяву міністр закордонних справ Павло Клімкін зробив під час спільної прес-конференції з чинним головою ОБСЄ – міністром закордонних і європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми [з Лайчаком] говорили про те, яким чином російська сторона заважає подальшому розмежуванню. Ви прекрасно розумієте, що зараз відбувається. Ми домовилися про розмежування біля "Станиці Луганської", але тактика російської сторони вже зрозуміла і банальна – вона намагається погіршити позиції української сторони, зокрема президента Зеленського перед візитами до Берліна та Парижа", – сказав Клімкін.

Як зазначив він, при всіх спробах здійснити розведення сил спостерігаються масивні обстріли з боку російських найманців. Це робиться, щоб "підняти ставки і не дозволити йти вперед, не дозволити позитивному треку розвиватися".

"Оскільки саме це вигідно сьогодні Росії – їм вигідний більший тиск на нового президента", – додав міністр.

Клімкін також наголосив, що режим припинення вогню, про який зараз домовляється Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі, уже двадцятий за рахунком, але попередні 19 успішними не були.

"Трюки російської сторони абсолютно зрозумілі – змусити нас почати пряме політичне спілкування зі своїми окупаційними адміністраціями, видавати накази з двох сторін замість того, щоб просто контролювати досягнення припинення вогню", – вважає глава МЗС.

Він також нагадав, що російська сторона блокує гуманітарне розмінування поблизу КПВВ "Золоте".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...