Підтримав анексію Криму: У США продовжують скасовувати концерти російського джазмена

В кінці січня і в першій половині лютого у Бутмана заплановані концерти в клубах декількох американських міст, у тому числі в Нью-Йорку, Балтіморі і Майамі.

Клуби у США продовжують скасовувати виступу російського джазмена Ігоря Бутмана. Після джаз-клубу RegattaBar в Бостоні концерт в рамках американського туру Бутмана скасував і джаз-клуб у Енн-Арбор, штат Мічиган, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Після того, як місцеві активісти організації Arts Against Aggression повідомили керівництву закладу щодо політичної позиції музиканта, запланований захід зникло з календаря клубу Blue Llama Jazz. Вони відзначили його підтримку агресивної політики Росії проти України, а також те, що Бутман був довіреною особою російського президента Володимира Путіна на виборах в 2018 році.

Виступ Бутмана було заплановано на 13 лютого, він повинен був закривати американський тур джазмена. Сторінка, де раніше був анонс виступу, видає помилку при завантаженні. Сам музикант на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що його виступ групи «довелося скасувати через термінових справ».

Ігор Бутман – громадянин Росії і США. Поїздки американських громадян на територію анексованого Росією Криму є порушенням режиму санкцій, накладених на Москву за агресію щодо України і анексію українського півострова. У своєму листі група Arts Against Aggression заявила, що джаз, який близько століття є символом миру і свободи, не повинен використовуватися для відбілювання репресивного режиму, виправдання анексій і війни.

В кінці січня і в першій половині лютого у Бутмана заплановані концерти в клубах декількох американських міст, у тому числі в Нью-Йорку, Балтіморі і Майамі. Активісти Arts Against Aggression ведуть переговори з власниками закладів, щоб не допустити виступів музиканта.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...