Підвищення прожиткового мінімуму: Що буде з соціальними виплатами українців (відео)

​Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пояснила, що отримають українці від схвалення Кабміном ініціативи Мінсоцполітики по відв'язку частини виплат від розміру прожиткового мінімуму.​

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, передають Патріоти України.

«Ініціатива дозволить наблизитися до стратегічної мети уряду - підвищення розміру прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Зараз є різні підходи до визначення сутності "фактичного прожиткового мінімуму". І ми будемо поетапно рухатися до того, щоб він становив не менше 30-40% від розміру середньої заробітної плати. Тобто ми орієнтуємося для різних категорій населення на 3-4 тис. Грн. А це - збільшення майже в два рази», - заявила вона.
При цьому уряд пропонує ввести:
  1. Поняття «мінімального посадового окладу в системі оплати праці». Цей показник буде встановлюватися законом про державний бюджет. До нього будуть «прив'язані» заробітні плати і оклади працівників бюджетної сфери і система оплати праці в державному секторі.
  2. За пропозицією Міністерства юстиції вводиться поняття «розрахункова одиниця» і «штрафна ставка». Ці величини будуть застосовуватися для визначення розмірів штрафів і стягнень.

За словами глави відомства, реформою передбачено «відв'язування» розміру посадових окладів «бюджетників», а також розміру штрафів за адміністративні та кримінальні правопорушення прожиткового мінімуму.

Це, за словами чиновниці, дозволить:
  • створити передумови для істотного підвищення прожиткового мінімуму;
  • надавати допомогу тим, хто її реально потребує.
«В першу чергу це відчують на собі ті категорії населення, для яких соціальні виплати (які залежать від прожиткового мінімуму) є основним джерелом існування. Якщо ми говоримо про зміну у визначенні посадового окладу, то це стосується працівників бюджетної сфери, працівників державних органів, суддів і військовослужбовців», - додала Юлія Соколовська.
Також міністр соціальної політики додала, що впровадження ініціативи залежить від позиції Верховної Ради, яка повинна проголосувати за законопроект міністерства.
Зокрема, на 18 грудня вже призначені парламентські слухання даного питання.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...