Підвищення цін на нафту не допомогло: "Нафтогазові доходи Росії впали на 70%", - ЗМІ

2020 рік став "чорним роком" для держбюджету Російської Федерації.

Пандемія коронавіруса разом з нафтовою війною стали важким ударом для економіки Росії. Офіційні доходи нафтодоларів в державну казну знизилися в порівнянні з минулим роком на 70%. Про катастрофу з бюджетом повідомило російське видання Finanz.ru з посиланням на дані Мінфіну РФ, передають Патріоти України.

Згідно з офіційними даними, в травні положення федерального бюджету Росії погіршилося, незважаючи на підвищення цін на нафту. Загальні надходження в казну склали 889 млрд рублів, що на 40% нижче, ніж в минулому році (1,5 трлн рублів).

Таке скорочення в основному пов'язано з падінням доходів нафтогазової галузі Росії. Енергетичні компанії перерахували в скарбницю в травні всього 214 млрд рублів. Для порівняння, в той же місяць, але рік тому сума була більше на 70% (697 млрд руб).

Не допомогло навіть те, що російська нафта останнім часом значно піднялася в ціні до $ 31 за барель. Через нафтову війну Кремль вперше за 20 років скоротила мита до $ 1 за тонну сирого "чорного золота", щоб підтримати нафтові корпорації. Варто зазначити, що в результаті нафтової війни нафтовики Росії зазнали серйозних втрат, втративши приблизно 25% ринку.

З газовою галуззю схожа плачевна ситуація. Сьогодні в держбюджеті Росії є "діра" на суму 655 мільярдів рублів. Щоб її покрити, Мінфін розмістив облігації федеральної позики (174 млрд руб), ще 193 млрд рублів були вилучені з Фонду національного добробуту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...