Пішла з життя студентка, яка голодувала, щоб врятувати брата

Дівчина зі зростом 135 см важила трохи більше двадцяти кілограмів.

Ву Хуаянь

У філії лікарні Медичного університету Гуйчжоу в китайському місті Тунжень померла 24-річна студентка Ву Хуаянь, яка протягом п'яти років жила на два юаня (сім гривень) в день, щоб допомогти хворому брату і здобути освіту. Вона регулярно пропускала сніданок, їла тільки рис, змішаний з перцем чилі. Ріст дівчата становив всього 135 см, а вага – трохи більше 20 кг. Лікарі встановили, що пацієнтка страждала від проблем з серцем та нирками, пише китайська газета Beijing Youth Daily, передають Патріоти України.

24-річна студентка Ву Хуаянь в лікарні

Історія 24-річної Ву Хуаянь шокувала Китай в жовтні минулого року, коли її госпіталізували і про неї написали місцеві ЗМІ. Небайдужі люди протягом декількох днів пожертвували Ву 800 тис. юанів (279 тис. грн). Ця ситуація викликала гнів на адресу чиновників, яких звинуватили в ненаданні допомоги.

Повідомляється, що Ву Хуаянь втратила матір, коли їй було чотири роки, а батько помер, коли дівчина вчилася в школі. Потім її з братом підтримувала бабуся, а також дядько та тітка, але вони могли пересилати дітям всього 300 юанів (одну тисячу гривень) на місяць. Більшість цих грошей йшла на оплату рахунків за медичні послуги її молодшого брата, який мав проблеми з психічним здоров'ям.

Чиновники поспішили оприлюднити заяву, в якому вказується, що Ву отримувала мінімальну урядову виплату, яка становить від 300 до 700 юанів на місяць (1-2,5 тис. грн), а також екстрену допомогу – 20 тис. юанів (70 тис. грн).

"Важко усвідомлювати, що деякі люди досі не мають доступу до належного харчування, хоча на дворі 2020 рік", – написав користувач Weibo, китайської версії Twitter. "Я просто не можу зрозуміти таку ось роботу по боротьбі з бідністю", – зазначив інший.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...