Після "брудного" скандалу путінська нафта знову пішла в Європу

Польща відновила прокачування нафти з Російської Федерації, яка надходила через трубопровід "Дружба".

Польський оператор PERN використовує механізм постійного контролю якості, щоб контролювати надходження сировини з Білорусі, йдеться на сайті компанії, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Перший етап роботи системи після її відновлення триватиме до кінця червня. До цього моменту поставки сировини будуть "у меншому обсязі, необхідному для клієнтів PERN".

Пізніше глава правління PKN ORLEN Даніель Обайтек підтвердив, що зі східного напрямку до Польщі почала надходити чиста нафта.

За його словами, завдяки диверсифікації поставок, зараз вже майже 50% нафти, що надходить в країну, відбувається не з російських джерел.

"Росіяни визнали свою помилку, вони, так би мовити, визнали право на наші претензії. Натомість те, які це будуть претензії, – це процес оцінки збитків, яких ми зазнали. Цей процес продовжується, оскільки лише сьогодні цією однією гілкою нафтопроводу пливе чиста нафта", – зазначив Обайтек.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...