Після карантину: Як працюватимуть українські стоматологи

Після пом'якшення карантину дозволили працювати стоматологам, але зі строгими правилами.

Карантин в Україні через пандемію коронавірусу почали пом'якшувати з 12 травня. Частину обмежень залишили до 22 травня і в уряді не виключають, що їх можуть продовжити. Проте в країні ввели адаптивний карантин, який дозволяє людям працювати з дотриманням суворих правил, передають Патріоти України.

В Україні почали відкривати перукарні, салони краси, кабінети стоматології. Чиновники розробили список правил, які потрібно буде обов'язково дотримуватися власникам стоматологічних кабінетів.

  • Прийом клієнтів буде відбуватися тільки за попереднім записом. Часовий інтервал між клієнтами повинен бути не менше 15 хвилин, щоб вони не контактували між собою. Між місцями надання послуг повинно бути не менше 1,5 метра.
  • Клієнта за добу будуть опитувати з приводу стану здоров'я, будуть з'ясовувати про ознаки респіраторних захворювань, контакти з хворими. Якщо є ознаки застуди або клієнт контактував з інфікованими COVID-19 протягом 14 днів, то прийом доведеться відкласти.
  • Допуск працівників буде здійснюватися тільки при наявності індивідуального захисту: респіратора класу захисту FFP2/FFP3 (без клапана) або хірургічної маски, герметичних захисних окулярів, суцільного захисного щитка для особи, одноразових рукавичок.
  • Засоби індивідуального захисту повинні зніматися там, де виявлялася стоматологічна допомога. Кабінет заборонено залишати в масці, респіраторі, рукавичках, які були використані під час прийому клієнта. Всі установи повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту мінімум на 5 робочих днів.
  • На вході обов'язково повинен бути дозатор з антисептиком і санітарний контроль для всіх відвідувачів. Клієнти повинні чекати своєї черги поза приміщенням і з обов'язковим маркуванням відстані 1,5 метра. Всередину будуть пускати тільки однієї людини на 10 кв. м.
  • Стоматологи повинні інформувати своїх клієнтів про встановлені правила на своїх сайтах, сторінках в соцмережах, при проведенні запису телефоном або будь-яким іншим способом.
  • Кожен дві години співробітники стоматології повинні проводити дезінфекційні заходи, дотримуватися нормативні показники вологості та температури повітря. Також слід забезпечити наскрізне провітрювання після прийому кожного клієнта не менше 15 хвилин.
  • В приміщеннях, де виявлялися стоматологічні послуги, повинні проводити прибирання після кожного клієнта, дезінфекцію засобів багаторазового використання.
  • З холів і приміщення для очікування потрібно прибрати брошури, журнали, іграшки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...