Після понад 100-ліття під водою: Як зараз виглядає легендарний "Титанік" (фото, відео)

​Це британський трансатлантичний пароплав, який був найбільшим судном у світі на момент свого будівництва. Корабель затонув у 1912 році в північній частині Атлантики під час свого першого і єдиного рейсу після зіткнення з айсбергом.

"Титанік" у 1912 роціВперше в історії "Титанік" зняли у якості 4К. Дослідники занурилися на глибину в майже 4 кілометри, щоб дізнатися, в якому стані зараз перебуває корабель, який затонув понад 100 років тому.

Кадри робили для документального фільму, який знімала компанія Atlantic Productions, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Загалом команда драйверів здійснила п’ять занурень. На фото та відео видно, що затонулий корабель перебуває в поганому стані. Почали руйнуються навіть ті частини, які до цього були добре збережені. Найбільше згнив пароплав з правого борту. Експерт Паркс Стівенсон назвав кадри "шокуючими".

"Ванна капітана є улюбленим зображенням серед ентузіастів "Титаніка", але її вже немає", — заявив Паркс Стівенсон.

Ванна капітана на "Титаніку"

"Титанік повертається до природи", – додав Стівенсон. Руйнування залишків корабля пов’язане з океанічними течіями, сольовою корозією та впливом мікроорганізмів.

Як зараз виглядає "Титанік":

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...