Післясвято: Лікарка пояснила, чому не можна похмеляться вранці після Нового року

Є інші методи швидко привести себе в форму.

Лікар-психіатр-нарколог Людмила Бутер акцентує увагу на одній з головних порад для ранку після свята - не похмеляться, передають Патріоти України з посиланням на Тut.by.

- У коментарях до цього тексту можуть написати, мовляв, «відразу видно, нарколог жінка і нічого не розуміє у випивці», - посміхається лікар. - Насправді, нарколог має тривалий досвід надання медичної допомоги хворим на алкоголізм і добре знає, що, якщо ввечері випив зайвого, додаткова доза спиртного вранці або погіршує стан здорової людини, або приводить в норму самопочуття алкоголіка - і то лише на кілька годин. Потім знову треба похмеляться, але ж це вже запій.
Похмілля - це стан, коли організм активно бореться з інтоксикацією, всі системи працюють на виведення продуктів розпаду етанолу і нормалізацію стану. Нова ж порція спиртного не тільки не зупиняє ці процеси, але навіть посилює їх. І більшою мірою шкодить серцево-судинній системі і органам травлення.
Поліпшення самопочуття після прийому невеликих доз алкоголю на ранок після застілля - чіткий діагностичний критерій, який визначає хворого на алкоголізм. Тому, якщо ви хочете зберегти психічне здоров'я і не стати алкоголіком, дотримуйтесь правил безпечної вживання алкоголю і ніколи не похмелятись. Якщо ж алкоголь вже є вашою проблемою, зверніться за допомогою до лікаря.
А що тоді робити, якщо вранці недобре?
Поради прості і всім відомі. Пийте багато води (добре підійде лужна мінеральна, так як алкогольна інтоксикація зрушує кислотно-лужний баланс в «кислу» сторону). Постарайтеся поспати, з'їсти рідку, легко засвоювану їжу (наприклад, порожній супчик), випити солодкий чай.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...