Післясвято: Розвантажувальний день на зеленому чаї

Після свят, коли на вулиці мороз, а в країні локдаун, для багатьох стає актуальною проблема зайвої ваги.

Один зі способів скинути декілька зайвих кілограмів після тривалих новорічно-різдвяних свят — розвантажувальний день на зеленому чаї, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Розвантажувальний день — це очищення і відпочинок для організму, коли протягом доби не можна вживати нічого, крім певного продукту. Дієтологи стверджують, що вживання до чотирьох чашок зеленого чаю на день збільшує на 45% процес спалювання жирів. До того ж така монодієта заспокоює нервову систему і допомагає легше переносити схуднення — цей процес можна порівняти з лікуванням ГРВІ, коли ми вживаємо напої від застуди, щоб швидше одужати. Depo.ua розповість, кому і навіщо потрібен розвантажувальний день на чаї, як правильно його влаштовувати і яких результатів можна досягти при такій регулярній практиці.

Користь зеленого чаю для організму

Незвичайні властивості зеленого чаю доведені не одним поколінням, а на Сході він є найпопулярнішим напоєм. Він допомагає позбутися токсинів і солей важких металів, активує виведення їх з організму і перероблення в печінці. Саме завдяки цим властивостям багато хто знає його як відмінний засіб для схуднення.

Зелені сорти чаю допомагають боротися із зайвою вагою, оскільки м'яко пригнічують апетит і практично не містять калорій. Також зелений чай є ефективним потогінним засобом: його рекомендують вживати при підвищенні температури й запальних процесах.

Розвантажувальний день на чаї: як правильно підготуватися

Розвантажувальні дні найчастіше проводять після сильного переїдання або з метою скинути зайву вагу перед важливим заходом. Щоб влаштувати правильний розвантажувальний день, до нього потрібно підготуватися заздалегідь.

  • За кілька днів до монодієти потрібно вживати якомога більше рідкої їжі: включіть в раціон супи, соки, морси, коктейлі. Також важливо випивати не менше 1,5 літрів води на день.
  • За добу до голодування не рекомендується вживати алкоголь, оскільки він забирає багато енергії та створює стрес для організму, що може негативно відбитися на самопочутті.
  • Також важливо підібрати правильний час для монодієти. Кращий розвантажувальний день — це вихідний, коли час можна провести спокійно, без тривожних думок і зайвої активності. Максимум, що можна зробити — це вийти на нетривалу прогулянку вранці або ввечері.

Правила проведення розвантажувального дня

Щоб день, проведений на монодієті, не перетворився на жахіття, а скинуті кілограми не повернулися знову на підґрунті стресу, потрібно врахувати кілька важливих правил.

  • Чай можна пити тільки розсипний. У ньому, на відміну від пакетованих продуктів, не містяться штучні смакові добавки та ароматизатори.
  • За розвантажувальний день потрібно випити не менше двох літрів чаю. Щоб легше можна було перенести монодієту, варто розділити обсяг рідини на 5-6 порцій.
  • Кожен організм реагує на такий тип голодування по-різному, тому в разі погіршення самопочуття протягом дня до чайного раціону можна додати трохи сухофруктів, меду, молока або кориці.
  • Зелений чай можна пити як в холодному, так і гарячому вигляді — від цього його ефективність не змінюється.
  • Якщо протягом дня все одно хочеться пити, можна вживати звичайну воду, чергуючи її з прийомами чаю.
  • Чайне розвантаження — це своєрідне випробування для організму, тому краще проводити його не довше ніж один-два дні, максимально зменшуючи активність в цей період.

Розвантажувальний день: користь і протипоказання

Один день на монодієті — ще те випробування, особливо для непідготовленого організму. Але у методу є свої переваги:

  • швидка втрата ваги — до 1-2 кг за один день монодієти;
  • очищення організму від токсинів;
  • відчуття бадьорості й легкості, зняття втоми;
  • поліпшення роботи серця і судин;
  • позитивний вплив на шкіру і захист клітин від старіння.

Однак розвантажувальні дні на чаї можна проводити не всім. Серед протипоказань:

  • підвищена кислотність шлунка і виразки;
  • гіпертонія і хвороби серця;
  • артрит або подагра.

Як пити зелений чай на розвантажувальному дні

Щоб перевірити, чи спалює жири зелений чай, потрібно правильно приготувати напій:

1. На 200 мл рідини потрібно 2-3 чайних ложки сухих чайних листків.

2. Заливати чай окропом не можна, температура повинна бути не вище 80 градусів.

3. Напою потрібно дати заваритися не менше двох хвилин. Є сорти, які настоюються довше: зазвичай виробник вказує це на упаковці.

4. Якщо обрали полегшений варіант і вирішили під час розвантаження не відмовлятися від прийомів їжі, пити зелений чай потрібно за 30 хвилин до їди.

5. Зелений чай на ніч вживати не рекомендується, оскільки він містить кофеїн. Останній прийом повинен бути не менше, ніж за п'ять годин до відходу до сну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...