Піти в "корінець" - природний оптімум: Якій зріст для чоловіка найщасливіший

Згідно з результатами дослідження, ген довголіття в тій чи іншій формі є у всіх людей, але йому легше «працювати» з мініатюрними тілами.

Наукову роботу провели фахівці Гавайського університету. Вони вивчили 8000 американців японського походження, які народилися між 1900 і 1919 роками. Близько 1200 осіб дожили до 90 і 100 років, а 250 були живі і на момент дослідження. Найстарішому учасникові дослідження - 106 років. Всі довгожителі - люди невисокого зросту: до 152 сантиметрів. Всі вони рідше хворіли на рак, ніж їх інші однолітки, і всі вони мають нормальний рівень інсуліну. Про це повідомляє National Geographic, передають Патріоти України.

Вчені пояснюють це роботою гена FOXO3. Він є у кожної людини, проявляючись по-різному в залежності від обставин і спадковості. Цей ген, в числі іншого, відповідає за стресостійкість організму. На думку гавайських дослідників, FOXO3 легше справляється з проблемами, що виникають в тілі невеликого розміру.
І хоча наукова робота розглядала тільки «американських японців», вчені впевнені, що висновки справедливі для всіх людей - чоловіків і жінок будь-якого походження. Про це говорить і статистика Гавайських островів: їх мешканці не відрізняються високим зростом, однак середня тривалість життя тут - 81 рік.

Дослідження буде продовжено: тепер вчені спробують знайти інструмент практичного застосування свого відкриття. Це допоможе як в боротьбі з віковими захворюваннями, так і в продовження життя людини в цілому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...