"Північний потік-2": Данія перегляне свою позицію, - Bloomberg

У Данії Соціал-демократична партія перемогла на нещодавніх парламентських виборах. Партія закликала повернутися до питання будівництва російського морського трубопроводу "Північний потік-2" у водах країни та уточнити офіційну позицію країни щодо проекту.

Наразі російський морський газопровід в обхід України готовий вже на 57% (приблизно 1 тисяча 391 кілометр). Данія – остання країна, яка досі не видала дозвіл на будівництво. Міністерство закордонних справ Данії має провести оцінку ситуації та на її основі винести фінальне рішення щодо надання чи не надання дозволу на прокладання "Північного потоку-2" через економічну зону Данії, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Що думають про "Північний потік-2" у "Соціал-демократичній партії"? Партія під час свого перебування в опозиції виступала з критикою будівництва російського морського трубопроводу. За словами представника МЗС Данії Ніка Хеккерупа, цієї ж позиції у партії дотримуватися й нині. Однак тепер в уряді країни можуть переглянути свою позицію щодо "Північного потоку-2", залежно від результату роботи МЗС.

Хто ще виступив проти будівництва "Північного потоку-2"? Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, Словаччина та США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...