"Північний потік-2" добудують попри санкції США", - Меркель

Офіційний Берлін вважає санкції протизаконними.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель переконана, що газопровід "Північний потік-2" треба добудувати, попри санкції США – чинні чи потенційні. Ці санкції офіційний Берлін вважає протизаконними, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Ми вважаємо ці екстериторіальні санкції, дія яких виходить за межі території США, неправомірними", – сказала Меркель під час візиту в Штральзунд 1 вересня, пише RTL. Вона ж наголосила, що газопровід слід добудувати.

Нагадаємо, на початку серпня з боку США надійшли погрози застосувати нові санкції до компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".

Канцлер ФРН Ангела Меркель у відповідь лише підтвердила, що проєкт російського "Газпрому" санкції не зупинять.

У виданні RTL наголосили, що Nord Stream 2 ("Північний потік-2") грає важливу роль в економіці Німеччини загалом і землі Мекленбург – Передня Померанія зокрема:

  • З порту Зассніц відвантажують трубопроводи,
  • А до комуни Лубмін будуть постачати російський газ.

Також у серпні Європейський Союз скерував Держдепу США ноту протесту: мовляв, подальше втручання Вашингтона у будівництво "Північного потоку-2" в Балтійському морі неприпустиме.

Однак держсекретар США Майк Помпео і раніше заявляв, що до учасників проєкт "Північний потік-2" скоріш за все застосують закон CAATSA "про протидію противникам Америки за допомогою санкцій".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...