"Північний потік-2": Німецький парламент провалив голосування за правки в обхід директиві ЄС

Після опівночі німецький Бундестаг голосував за поправки, які фактично мали дозволити відхилення від директиви Євросоюзу та надати можливість газопроводу "Північний потік-2" обійти її пункти.

Наразі директива є обов'язковою для кожної держави-члена ЄС. Якби Бундестаг підтримав поправки, це мало б далекосяжні наслідки для європейської енергетичної безпеки та солідарності між країнами-членами ЄС. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав український прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

"Роль Росії у цьому процесі далеко не остання – держава давно діє за перевіреним принципом: розділяй і володарюй. Україна закликає Німеччину не підтримувати звільнення "Північного потоку-2" від умов газової директиви ЄС", – наголошує очільник Кабміну.

За його словами, зараз йдеться про "суверенітет" і "цілісність" європейської безпеки загалом.

Втім, голосування таки провалилось через відсутність кворуму. Його проводили о 2 годині ночі, передають іноземні ЗМІ. "Було віддано 133 голоси. Для кворуму необхідні 355 голосів. Таким чином парламент не має кворуму. Я закриваю засідання і оголошую чергове засідання о 9 ранку п’ятниці, 8 листопада", – заявив головуючий.

Увага! Газова директива робить винятки для газопроводів, які були збудовані до 23 травня 2019 року – на них вона не поширюється.

Що передбачає поправка?

Поправка передбачає заміну дати на формулювання "існуючі інвестиції". Це означає, що поточні інвестиції, такі як "Північний потік-2", можуть розраховувати на виключення з дії права ЄС.

Це буде явним порушенням директиви ЄС, яке Брюссель точно схарактеризує як неприйнятне.

Російський трубопровід "Північний потік-2" має пролягати через води Росії, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Данії. Наразі у Балтійському морі проклали понад 2000 кілометрів труб, що складає 83% від загальної довжини. У РФ кажуть, що на завершення будівництва "Північного потоку-2" потрібно ще декілька тижнів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...