"Північний потік" загрожує Україні новою війною", - Умланд

У Євросоюзі вважають, що запуск другої гілки газопроводу "Північний потік-2" підвищує ризики війни Росії проти України.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту євроатлантичного співробітництва Андреас Умланд під час дискусії в Дипакадемії Відня, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Він нагадав, що Росія почала агресію проти України після того, як зменшила залежність від транзиту газу після запуску в 2013 році обхідного газопроводу "Північний потік-1".

"Ми не можемо бути певні, чи Росія вторглася б в Україну без наявності "Північного потоку-1". Як і не можна точно сказати, що станеться після того, як запрацює "Північний потік-2"... Але український наратив з цього приводу слід сприймати серйозно", – заявив німецький політолог.

За його словами, урядам країн Заходу не варто недооцінювати роль, яку "Північний потік" відіграє у війні РФ проти України. Він вважає, що Україна та інші країни, "які дивляться на ситуацію в Східній Європі іншими очима", будуть "продовжувати опір "Північному потоку-2", оскільки ставки по ньому набагато вищі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...