Людей почали випускати із СІЗО: У Білорусі пройшла п'ята ніч протестів (відео)

П'ята ніч протестів у Білорусі пройшла без жертв і мирно.

Протести в Білорусі тривають п'ятий день. Ця ніч пройшла спокійно і мирно. Співробітники ОМОН нікого не затримували і не застосовували силу. Людей почали випускати із СІЗО і вони розповідають страшні речі про жахи затримання, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Зазначимо, що затриманих випустили за однієї умови - не брати участь більше в мітингах.

"До вечора відпущені більше тисячі чоловік під зобов'язання не брати участь у несанкціонованих зборах, а неповнолітніх передано під розписку батькам", — заявила голова Ради Республіки національних зборів країни Наталія Качанова.

Люди розповідають, що в камерах не було ні їжі, ні води. Людей били палицями і погрожували смертю.

"І з ними відбувало якесь пекло: 50 осіб у 4-місній камері, тортури і побиття, знущання вертухаїв, відсутність їжі та води і так далі. Кров холоне в жилах", - сказано в публікації Telegram-каналу Nexta.

Протестуючих почали випускати ввечері 13 серпня із слідчих ізоляторів.

"Один з хлопців розповів, що в камері спочатку була 51 людина, а потім привезли ще 13, хоча камера розрахована на 8 осіб і має всього 2 відкриті на 3 сантиметри кватирки", – пише "Мая Краіна Беларусь".


Відзначимо, що опозиція висунула владі свої вимоги: припинити насильство, звільнити ув'язнених і заново провести, але вже чесні вибори.

Вимоги на своїй сторінці в соцмережі написав суперник Лукашенко Віктор Бабарика. Саме йому ЦВК перед виборами відмовила у реєстрації в кандидати.

"Оголосити нові чесні вибори до 15 вересня за участю всіх альтернативних кандидатів під наглядом міжнародних організацій з новими виборчими комісіям, новим ЦВК, відеоспостереженням, відкритим підрахунком голосів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...