"План Москви зазнав нищівної поразки": Ветеран АТО розповів, як провалився наступ РФ під Золотим

Наступ гібридної армії Росії під "розведеним" Золотим був не таким успішним як запевняють сепаратисти і РФ. Вони готувалися до великої війни, а довелося відступати з втратами.

Наступ гібридної армії Росії на Донбасі в річницю Дебальцевого виявилося провальним. Подробиці бою розкрив у Facebook ветеран АТО Олег Болдирєв, відомий в мережі під ніком Мартін Брест, передають Патріоти України.

Новина про загострення під Золотим викликала серйозні хвилювання в Україні. Однак не все так погано, як здається, запевняє Брест. З його слів, план Москви зазнав нищівної поразки.

"Але ж як красиво було задумано. Вони готували це довго - і дату вгадали, Дебальцеве ж, і навіть танки вигнали. Цілих три групи на штурм трьох позицій наших. Все прям за підручником - артпідготовка, відволікаючі удари, вхід штурмових груп під прикриттям танків. Результат повинен був бути приголомшливим. Коротше - результат повинен був бути ееее ... результативним ... Так із задіянням ствольної арти 152 (мм, калібр - ред.) (близько 10 пострілів) і 122 (мм, калібр - ред. ) (близько 20 пострілів) ... Також в анамнезі пишемо 120-і (150 !!! хв) і 82-і (близько 50 хв), міномети і півсотні пострілів з танків ... Нормальна така, повноцінна війна ... повинна була бути. А ось вам х**", - розповів ветеран АТО.

Він зазначив, що українські військові вчинили як справжні професіонали. Зрозумівши, що РФ кинула всі сили на прорив, терміново відійшли. І тут терористів накрили мінометним ударом "лінійні бати" ЗСУ.

Примітно, що, зі слів Бреста, дозвіл відкрити вогонь по терористах командири ЗСУ отримали моментально, чим активно скористалися. На третьому українському "опорнику" бойовикам довелося особливо важко. "Сепари взагалі со**ли, втратили чотирьох і різко засмутилися і пішли додому", - поділився відомостями Брест.

Він констатував, що план Москви провалився. "При задіяних противником усіх цих нев'е**нних сил результат - один загиблий і кілька поранених (у ЗСУ - ред)", - зазначив військовий.

Він уточнив, що росіянам також не вдалося закріпитися на захоплених у ЗСУ опорних пунктах, довелося терміново відходити. Справа в тому, що для ворога дані позиції вкрай незручні. "Ми повернулися до ситуації середини грудня 2019-го. Хе*ово, але не трагічно", - підкреслив Брест.

Він відзначив, що українська армія на 6-му році війни прекрасно навчилася давати відсіч РФ і її бойовикам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...