"Планують звільнятися": У Києві через карантин медсестри відмовляються виходити на роботу

Карантин через коронавірус діє з 12 березня по 3 квітня, і згідно із запровадженням обмежувальних заходів міжміські пасажирські перевезення припинені. Як наслідок, багато жителів області, які працюють у столиці, зіткнулися із серйозними труднощами.

Через ситуацію з транспортом медсестри в одній з лікарень змушені були добиратися на роботу на таксі, а витрати брали на себе пацієнти. Про це розповіла волонерка і співзасновниця громадської ініціативи "Бути поруч" Анна Карашивська у своєму Facebook, передають Патріоти України.

За її словами, співробітниці клініки навіть планують звільнятися з 23 березня.

"Сьогодні пацієнти, які проходять гемодіаліз в одній зі столичних лікарень, скидалися готівкою на оплату таксі медсестрам відділення. Всі медсестри - з Київської області. Вони відмовляються виходити на роботу і збираються звільнятися вже з понеділка", - йдеться в публікації.

Пост також був продубльований і для Київської міської державної адміністрації, мера столиці Віталія Кличка та Департамента охорони здоров'я Києва.

Користувачі мережі зазначають, що небайдужі громадяни готові на своєму авто підвозити співробітників медустанов - жителів області - на роботу і назад. Також звучить обурення, що керівництво лікарні повинно було підготуватися до подібної ситуації та заздалегідь продумати механізм дій.

  • Ми збираємо дані, хто в області готовий підвозити молодший та середній медперсонал у Київ і забирати додому. Багато людей виявили готовність. 3 району Київської області.
  • Це очікувано. На жаль.
  • Ваша пропозиція? Відкриємо метро?
  • От не зрозуміла мені ситуація! Чим займається директор медичного закладу? Це він повинен був розробити план дій і чергувань, маршрути підбору медичних працівників! А ще питання, в лікарні більше немає медичних працівників? Що, тільки по тому відділенню працівники можуть зробити діаліз? Або за принципом, не наше відділення - не наші питання?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...