Пластик, водорості і фекалії: Після шторму окупований Севастополь перетворився на "смітник" (фото)

До анексії в Севастополі регулярно працювали два сміттєзбирача, які обслуговували всі бухти міста. Тепер же, схоже, забруднення досягло таких масштабів, що сміттєзбирачів потрібно в десять разів більше.

Підсумком шестирічного «господарювання» окупантів у анексованому Криму стало тотальне забруднення моря: про це говорять не тільки величезні потоки фекалій в Коктебелі, а й гори сміття, що заполонили акваторію Севастополя після шторму, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Поверхня Артилерійської бухти в центральній частині міста покрита пластиком, водоростями що гниють, целофановими пакетами, фекаліями.Сміття частково принесли хвилі, частково воно потрапило з каналізаційних стоків. У Артбухту виходить колектор, який збирає каналізацію з великої території вулиці Одеської. Біля виходу труби в частині бухти в центрі Севастополя часто збираються острова з відходів. Бухтою плавають пластикові пляшки, пакети, харчові відходи, фекалії, трупи птахів.

«Сміттєві острова» дрейфують біля порома, прогулянкових катерів і місцевих рибалок.
По сусідству з Артилерійською бухтою знаходиться головний центральний пляж міста - «Мис Кришталевий». Але пляж через засмічення акваторії не закривали.

З акваторією справа йде гірше - її прибирати нікому. Раніше окупанти повідомляли про відсутність в місті судна-сміттєзбирача в робочому стані.

За повідомленнями місцевих жителів, на багато пляжів Севастополя шторм також виніс сміття, яке прибирають орендарі.У червні в акваторії Артилерійської бухти в присутності місцевих ЗМІ провели випробування катамарана-сміттєзбірника місцевого виробництва. Але коли сміттєзбирачі почнуть регулярно очищати бухту, влада не повідомляла. За підрахунками місцевих фахівців, Севастополю потрібно близько двадцяти таких сміттєзбирачів.

До анексії в Севастополі регулярно працювали два сміттєзбирача, які обслуговували всі бухти міста. Тепер же, схоже, забруднення досягло таких масштабів, що сміттєзбирачів потрібно в десять разів більше!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...