Платну кільцеву дорогу навколо Києва побудують китайці

Приступити до будівництва планується з наступного року.

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписало меморандум про співпрацю з китайською компанією Poly Changda Engineering Co. Ltd в рамках реалізації першої черги будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва - «Транспортне сполучення між М-05 Київ-Одеса і М-06 Київ-Чоп». Як повідомили в прес-службі Міністерстві інфраструктури, приступити до будівництва планується з наступного року, передають Патріоти України.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, підписання меморандуму є важливим етапом співпраці для початку будівництва кільцевої дороги навколо Києва. «В Україні ще не було досвіду концесійних доріг, тому дуже важливо починати такі проекти саме з великими надійними стратегічними партнерами. Я щиро вірю, що наш спільний досвід буде позитивний, ми зможемо швидко завершити всі необхідні підготовчі техніко-економічні розрахунки, а з наступного року приступити до будівництва», - цитує прес-служба Криклія.

Раніше Мінінфраструктури повідомляло, що проектно-кошторисна документація перших двох черг будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва (ВКАД) готова на 90%, а до кінця цього року буде завершена. Загальна довжина нової кільцевої дороги становитиме близько 200 кілометрів. Дорога проходитиме через такі населені пункти: Ворзель, Глеваху, Українку, Бориспіль і Старі Петрівці.

27 лютого 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва й експлуатації автомобільних доріг» (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати й експлуатувати в Україні автомобільні дороги на умовах концесійного договору.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...