Платитиме у 45 разів більше попередника: Столичний кінотеатр отримав нового орендатора

Мережа «Сінема Центр» виграла конкурс на оренду комунального кінотеатру «Київ», запропонувавши орендну плату у 2 млн 119 тисяч 253 грн на місяць (без податку на додану вартість).

Таке рішення ухвалила конкурсна комісія Київської міської державної адміністрації, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Аукціон у КМДА стартував з суми 569 тисяч 253 грн. Збільшувати її можна було на 50 тисяч за один крок.

Крім переможців у конкурсі також брали участь ТОВ «Планета Кіно», ПРАТ «Мультіплекс-Холдинг», ГО «Фонд «Молодість» та ТОВ «Сантіні Ф’южн».

Засновниками мережі Cinema City є колишні співвласники телеканалу «1+1» Олександр Роднянський і Борис Фуксман. Мережа має 3 кінотеатри у Києві, Одесі та Тернополі.

Новий власник кінотеатру заявив, що вони планують відкрити в приміщенні кінотеатру 4 додаткові зали. Нині там діє 3 зали.

У КМДА наголосили, що умови конкурсу прописані так, щоб зберегти «фестивальний та артхаусний профіль» кінотеатру. Зокрема, не менше 30% репертуару має припадати на український кінематограф. Крім того, орендар має співпрацювати з кінофестивалями та забезпечити вільний доступ до зал глядачів інвалідністю.

Раніше київська влада повідомляла, що попередня компанія-орендар Культурний центр «Кінотеатр «Київ» платила за приміщення 47 тисяч на місяць. На новий конкурс компанія не подавала документів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...