"Плюнули в широкую русскую душу", або "Не ту страну назвали Гондурасом": Лавров прокоментував заборону Ху*лу відвідувати Олімпіади та чемпіонати світу

17 грудня CAS опублікував список санкцій щодо російського спорту у справі про допінг.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), згідно з яким президенту Росії Володимиру Путіну забороняється відвідувати міжнародні спортивні змагання. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу Матч ТВ, передають Патріоти України.

Глава відомства назвав цей захід неприйнятним. «Незрозуміло і, я вважаю, є неприйнятним положення, що стосується заборони керівникам держави відвідувати спортивні змагання. Хоча є і проблиски пристойності, де сказано, що за винятком випадків, коли глава держави або уряду, де проходять змагання, направляє особисте запрошення», - пояснив Лавров.
На думку міністра, після рішення CAS «ми все зробимо правильні висновки». Він зазначив, що суд вирішив не вдаватися до колективної відповідальності, і чисті спортсмени, на відміну від минулих Зимових Олімпійських ігор, не повинні будуть звертатися тепер за спеціальним запрошенням з боку Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Також Лавров звернув увагу на послаблення: дозвіл мати на спортивній формі національну символіку, регламентування поведінки глядачів і можливість для них мати національну символіку.

17 грудня CAS опублікував список санкцій щодо російського спорту. Росіян на два роки позбавили права виступати на чемпіонатах світу, Олімпіадах і Паралімпіадах під національним прапором. Російські чиновники не зможуть займати керівні посади в будь-яких міжнародних спортивних федераціях і бути присутнім на великих спортивних змаганнях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...