"Плюси" з Коломойським продались Кремлю: "Фейки про те, що в Україні існують "таємні лабораторії", які фінансує США, активно продукують ЗМІ Росії", - Пеннінгтон

В квітні-травні інспіровані в Росії фейки про нібито наявність на території України американських лабораторій, в яких розробляється біологічна зброя, були озвучені в ефірі українського телеканалу 1+1.

Фейки про те, що в Україні існують "таємні лабораторії", які фінансує США, активно продукують ЗМІ Росії. Установи, які підтримує Міноборони США, діють прозоро і під контролем української влади. Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника голови місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Російська пропаганда рік за роком робить подібні заяви. Всі установи під контролем уряду України. Тільки український уряд вирішує, які дослідження треба проводити, і призначає менеджмент, який керує цими дослідженнями. В цих лабораторіях не працюють американські вчені", - рассказал Пеннингтон.

Перед тим, як починати дослідження, установу перевіряють на відповідність українським законам, підкреслив представник місії США в Україні. Що стосується Росії, то найбільше країну-агресора цікавить поширення дезінформації щодо "Програми зменшення біологічної загрози". Це стосується не тільки України, а й інших країн колишнього СРСР.

"Мета цієї російської пропаганди - вбити клин між Сполученими Штатами і їхніми партнерами. В цьому разі між США і Україною", - зазначив Пеннінгтон.

Всі установи, з якими працюють США, контролює виключно уряд України. Керівники лабораторій є державними службовцями, звітують профільним міністерствам. За словами Пеннінгтона, американці в цих установах ніколи не проводили дослідження.

Нагадаємо, в квітні-травні інспіровані в Росії фейки були озвучені в ефірі українського телеканалу "1 + 1", який належить бізнесмену Ігорю Коломойському. Зокрема, в програмі "Секретні матеріали", яка виходить на цьому телеканалі, розповідалося про нібито наявність на території України американських лабораторій, в яких розробляється біологічна зброя. У пресслужбі каналу повідомили, що сюжет не мав на меті підігравання російським окупантам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...