По 4 долара за барель: Білорусь закупить у Росії 2 млн тонн нафти

З 1 січня 2020 року поставки російської нафти до Білорусі практично припинилися через відсутність контрактів, оскільки Білорусь не бажає платити постачальникам премію.

Білорусь планує ще в квітні отримати у Росії 2 млн тонн нафти за ціною близько 4 доларів за барель. Про це в четвер, 2 квітня, повідомив прем'єр-міністр Білорусі Сергій Румас, передають Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

"Сьогодні, думаю, "Белнефтехим" закінчить переговори з російськими компаніями про постачання нафти на квітень", - додав він.

Румас підтвердив, що поставки російських нафтових компаній будуть здійснюватися без премій. "Жорстка і послідовна установка глави держави про покупку російської нафти без премії в ціні витримується урядом. Результатом цієї позиції є ціна, за якою ми будемо купувати нафту в квітні з Російської Федерації - близько 4 доларів за барель", - пояснив прем'єр-міністр Білорусі.

З 1 січня 2020 року поставки російської нафти до Білорусі практично припинилися через відсутність контрактів, оскільки Білорусь не бажає платити постачальникам премію в умовах подорожчання російської сировини в зв'язку з реалізацією в РФ податкового маневру.

Згідно оперативному зведенню ЦДУ ПЕК Росії, в першому кварталі російські компанії скоротили поставки нафти в Білорусь на 77 відсотків. У березні російські НК поставили Білорусі 258 тисяч тонн нафти.

Через відсутність контрактів з російською стороною, Білорусь почала альтернативний імпорт нафти через порти Клайпеди і Одеси. У березні обсяг поставок танкерної нафти для Білорусі склав 570 тисяч тонн. За даними концерну "Белнефтехим", обсяг нафтопереробки на білоруських НПЗ в першому кварталі становив близько 3 млн тонн.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...