Побиття лікаркою дітей у Рівному: Все, що відомо про кричущий випадок (фото, відео)

У прокуратурі проти лікарки відкрили провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медиком, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Стали відомі нові подробиці гучного скандалу, який розгорівся у Рівному після оприлюднення в мережі відео, на яких стоматолог Інна Кравчук б'є, душить і залякує маленьких дітей, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Записи, які шокували українців, були зроблені з камери відеоспостереження в стоматологічному кабінет, де дитячий стоматолог Інна Кравчук і її асистент Марина Мінакова душили і били дітей під час прийому. Відео піврічної давності надала колишня роботодавиці Кравчук з клініки "Голлівуд" Інна Пекарська.

Кравчук після чотирьох років роботи в клініці звільнилася і відкрила власну дитячу лікарню Only kids з символом "зубна фея" - у самої дантистки в соцмережах нік "Фея". Також Пекарська передала відео журналістам і поліції.

У свою чергу Кравчук звинуватила колишню роботодавицю в "наклепі" і спробах позбутися від неї "як від конкурентки", пише видання "Страна". "Відео - несправжнє, я не била дітей. До мене запис на два місяці вперед. Якби я була погана, думаєте, у мене були б клієнти? Я вже звернулася до адвоката", - заявила Кравчук.

У той же час в поліцію звернулися рівнянки Юлія Ящук та Вікторія Бобрук, які звинуватили Кравчук в побитті їхніх дітей. Розслідування у справі триває за статтями про неналежне виконання професійних обов'язків з важкими наслідками для дитини і про умисне легке тілесне ушкодження. Лікарю загрожує до трьох років в'язниці.

Також про побиття своєї доньки Уляни розповіла Катерина Мороченець. "Дівчинка має вади серця, - їй не можна нервувати, окрім того, вона з недовірою ставиться до чужих людей, а тим паче до лікарів. Але після прийому Уляна двічі плакала, аж до істерики", - розповіла пані Мороченець для BBC News Україна.

Рівненська місцева прокуратура 9 лютого повідомила про відкриття за ст. 140 Кримінального Кодексу України кримінального провадження щодо неналежного виконання професійних обов'язків медиком, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

У повідомленні йдеться про те, що з відповідною заявою до поліції звернулася мешканка Рівного. За словами жінки, 4 лютого в одній зі стоматологічних клінік Рівного лікарка неналежно виконала свої професійні обов'язки, чим спричинила гнійне ураження ротової порожнини її 6-річній доньці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...