"Почали забувати про війну...": Українцям дорікнули у байдужості (відео)

Багато українців залишаються байдужими до ситуації на Донбасі, не знають і "не хочуть знати" про війну.

Таку думку висловив кінорежисер, боєць 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Артем Мельниченко, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

Він заявив, що в Україні складно знімати кіно про Донбас через відсутність фінансової підтримки та розуміння ситуації в суспільстві. "Тим же росіянам пропаганда щодня у вуха вливає, що є ворог. А українцям не доносять, що в країні війна. У нас є тільки свято, коли всі одягають вишиванки і піднімають прапори. Кажу зараз не тільки про політиків. Я приїжджаю з війни додому, в Конотоп, а мені кажуть: "І при чому тут Україна? Війна ж то на Донбасі". Люди не знають, а головне – не хочуть знати про війну", – вважає чоловік.

Він розповів, що раніше задумав зняти художній фільм на реальних подіях про 58-му бригаду Збройних сил. Але відзнятий матеріал "лежить на полиці" більше року, оскільки грошей не вистачає. "Я і так сам сценарист, режисер, каскадер, оператор. Мені допомагають товариші та волонтери, але для виробництва кіно потрібні гроші. Отримати гранти або держфінансування не вдалося – не актуальне тема. А коли звернувся до бізнесу, сказали прямо: ми готові дати на зйомку мільйон, але повинні отримати після прокату три. Тобто реальність цікавить менше, ніж гроші", – зазначив Мельниченко.

Кадр з фільму "Руїни"

Сам він спочатку служив у добровольчому батальйоні ОУН, потім у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Пізніше підписав контракт і пішов у 58-му бригаду Сухопутних військ.

До війни Мельниченко займався операторською роботою, тому вирішив зняти сюжет про жителів Конотопа, які пішли на війну та віддали своє життя в боротьбі за незалежність. У процесі роботи відео стало повноцінним документальним фільмом "Руїни".

"Практично від самого початку війни я ніс службу як доброволець у Пісках, у районі Донецького аеропорту. Заходили ми і на ДАП. У ті часи нам завжди допомагали волонтери – одягом, взуттям, захистом. Потім я перейшов із добровольчого батальйону в 95-ту бригаду ВДВ і там служив до кінця 2016 року. Коли повернувся додому і трохи отямився, зрозумів, що не можу сидіти склавши руки й повинен робити щось корисне", – розповів військовий.

За його словами, над створенням фільму йому трохи фінансово допомагали волонтери, благодійний фонд. "В основі сюжету мого фільму не жахи війни, а почуття, які тут, у мирних містах в тилу, переживають люди, які втратили своїх близьких, і бійці, які повернулися з війни. Хтось із них розчарувався, хтось хоче продовжувати боротися", – підкреслив чоловік.

"Хочу привернути увагу до того факту, що в країні йде війна. Бачу, люди почали забувати про це. Їм не хочеться бачити, що в нас є загиблі та поранені під час бойових дій", – додав Мельниченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...