Подарунок до Дня безпеки пацієнтів: МОЗ планує створити Офіс пацієнта

Він здійснюватиме комунікацію між пацієнтом і міністерством.

Зоряна СкалецькаМіністерство охорони здоров'я має у планах створення Офісу пацієнта. Про це повідомила міністерка Зоряна Скалецька під час онлайн-зустрічі, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За допомогою організації здійснюватиметься комунікація між пацієнтом і міністерством. Офіс очолюватиме міністерка охорони здоров'я. Його роботу буде організовувати секретаріат. Пріоритетом роботи Офісу також буде безпека пацієнта, захист його прав. "Безпека пацієнта - це коли є права й вони реалізуються. Безпека пацієнта забезпечується організацією, коли в межах лікарні створено всі управлінські умови, коли лікарі дотримуються всіх вимог. Тобто безпека пацієнта - це дотримання всіх стандартів і протоколів у системі. Це внутрішні організаційні питання і також це створення загалом у країні правил", - розповіла міністр.

За словами Скалецької, особливу увагу будуть приділяти таким правам як превентивність захворюваності, доступність медичної допомоги, конфіденційність, вибір лікаря і методів діагностики тощо. "Право на усунення сильного болю, найбільш гостро це питання стоїть для паліативних пацієнтів. Також має бути приділена максимальна увага потребам пацієнта. Право на скаргу, на відшкодування збитків. Цей інструмент є, але з ним потрібно працювати", - пояснила Скалецька.

Робота над забезпеченням таких прав триває, і деякі рішення можливо втілити найближчим часом, сказала міністр.

Також завданням команди буде розширення списку "Доступні ліки".

Нагадаємо, президент України своїм указом встановив державне свято - День безпеки пацієнтів, який відзначатимуть щорічно 17 вересня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...