"Подумайте нарешті головою!": Кличко розкритикував киян за пікніки і прогулянки по місту (відео)

Мер Києва обурився, що кияни не дотримуються карантину.

Мер Києва Віталій Кличко емоційно засудив киян, які не дотримуються правила карантину, влаштовують на природі пікніки і масово виходять на прогулянки вулицями столиці, не побоюючись коронавируса. Відповідну заяву він на підвищених тонах зробив в ході онлайн-брифінгу 30 березня, відео якого оприлюднено в Facebook, передають Патріоти України.

"І, слухайте! Хтось думає, що загроза стосується кого завгодно, але не його. Думати так - м'яко кажучи нерозумно. Є свідомі кияни, а є ті, до кого, на жаль, ще не дійшло. Я не прошу і не рекомендую. Подумайте нарешті головою. Коли вас закликають обмежити контакти, залишитися вдома для вашої безпеки, ви компанією вивалюєте на пікніки, ви влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках, ви відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками по умовно закритому повітряному просторі. Ви смієтеся і не вірите, і чомусь думаєте, що пронесе. Ні!" - заявив Кличко.

За його словами, в разі, якщо ситуація не зміниться, то ніяка система охорони здоров'я не зможе впоратися з тисячами заражених Covid-19 людей, які потребують госпіталізації. "Подивіться, будь ласка, на Італію, де лікарі вирішують, кого рятувати, а кого - ні. Подивіться, будь ласка, на інші країни, де гроби вивозять сотнями і спалюють - без прощань і церемоній. Я кажу без перебільшення: якщо продовжаться ці хитання і тусовки, це поїздки натовпами на природу, нас всіх чекає велика катастрофа!" - сказав Кличко.

Мер Києва також зазначив, що ця катастрофа трапиться з вини "легковажних людей, які не дотримуються обмежень, які нехтують своєю безпекою і безпекою людей, що знаходяться поруч". "Відкинемо один зі стереотипів про те, що вірус вражає тільки людей похилого віку. В столиці два випадки захворювання дітей. І чимало захворіло людей у віці трохи більшому 30, деякі знаходяться у важкому стані в палаті інтенсивної терапії в лікарні. Я закликаю всіх: перестаньте перебувати в ілюзіях. осягнемо, будь ласка, реалії: уберегти себе - це уберегти коло своїх близьких, коло свого спілкування, багатьох інших людей", - підсумував Віталій Кличко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...