Подвійні пенсії для Криму і ОРДЛО: "Жителі Криму - громадяни Росії і не мають права отримувати українські виплати", - Тука (відео)

Пенсіонери Криму і ОРДЛО з юридичної точки зору мають різні статуси.

Пенсіонери анексованого Криму не мають права отримувати соціальні виплати від України, оскільки з юридичної точки зору вони є громадянами Росії. Таке роз'яснення дав в ефірі ObozTV ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають Патріоти України.

Тука прокоментував гучну заяву нардепа від Слуги народу, голови парламентського комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової: на її думку, жителі Криму й ОРДЛО мають право на дві пенсії - як від російських окупантів, так і від України.

"На жаль, вкотре бачу, що змішалися в купу коні, люди. Справа в тому, що жителі Криму й окупованого Донбасу з юридичної точки зору мають різні статуси", - звернув увагу ексчиновник.

Він нагадав, що Росія офіційно визнала жителів Криму своїми громадянами, незалежно від їх бажання. "Тому жителі Криму, як громадяни Росії, отримують російську пенсію. Відповідно до чинного законодавства, у такому разі вони не мають права отримувати пенсію іншої держави, зокрема України. Людина може отримувати офіційну пенсію тільки від однієї держави", - пояснив Тука.

А ось більшість жителів окупованих територій Донбасу, уточнив Тука, отримують від РФ не пенсію, а матеріальну допомогу. Крім того, вони залишаються громадянами України. "Тому у них є повне юридичне право отримувати пенсію з боку України", - наголосив він.

За його словами, зараз часто плутають два поняття: виплату пенсій жителям окупованих територій і виплату пенсій на окупованих територіях.

Якщо людина живе на окупованій території, то вона може перетнути лінію розмежування й отримати свою законну пенсію на підконтрольній Україні території. Але це стосується тільки людей, які зареєстровані як вимушено переміщені особи. Якщо людина не проходила таку реєстрацію, то на сьогодні у неї немає можливості отримувати свою пенсію, - зазначив колишній заступник міністра.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...