Похід у владу: Соціолог розповів, у кого забере голоси нова партія Вакарчука

У тому випадку, якщо музикант Святослав Вакарчук братиме участь у парламентських виборах, то найбільше його підтримають жителі західних регіонів України.

Святослав Вакарчук

Таку думку висловив директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передають Патріоти України.

«По-перше, голоси із західної України, конкретно з міста Львова. Це перше. Відповідно це електорати, як Анатолія Гриценка, Андрія Садового, так і Петра Порошенка, і частково Юлії Тимошенко, але дуже частково. І частково, звичайно, Володимира Зеленського, але це вже буде скоріше на території не тільки у Львові, в Галичині й в західній Україні, але й у всіх інших регіонах. Тому по лінії “новий-старий”, звичайно, Святослав Вакарчук може претендувати на частину електорату Володимира Зеленського», – вважає соціолог.

На його думку, за Вакарчука віддадуть голоси жителі навіть тих західних областей, де підтримка Зеленського на президентських виборах була меншою. Таким чином музикант може повторити «феномен Зеленського», але для західної і центральної України.

«Колись, коли це все починалося, Володимир Зеленський набирав найбільше на заході й на півдні України, в центрі вже трохи менше, а Святослав Вакарчук набирав на західній Україні та в центрі. Відповідно це були два такі кандидати однакові для двох різних Україн, як захід і схід. А тепер, коли Володимир Зеленський став президентом, питання наскільки його виборець, той, хто віддав свій голос за нього, готовий буде підтримувати його в подальшому чи можливо знову-таки може перейти на якісь нові політичні проекти, у даному випадку ми говоримо про партію Святослава Вакарчука», – зазначив Антипович.

Він додав, що Вакарчуку необхідно якомога швидше оголосити про своє рішення брати участь у парламентських виборах, інакше він може втратити частину електорату.

«Звичайно, що очікування на похід Вакарчука у владу ще на президентських виборах було досить високим, але починаючи з осені, коли не було ніяких кроків або заяв з приводу цього, то виборець десь перегорів, а десь обрав собі іншого кандидата чи інших кандидатів. Звичайно, зараз Святославу Вакарчуку необхідно якомога швидше, напевно, оголошувати про своє бажання. Те, що є бажання, він вже сказав, а тепер питання про якусь конкретику. І починати працювати над своїм політичним майбутнім», – підсумував директор групи «Рейтинг».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...