Покликання - бути воїном: Історія захисника України вразила мережу

Олексій, який віддав улюбленій шахтарській справі двадцять років, зараз служить кулеметником і тримає оборону неподалік окупованої Ясинуватої.

Колишній шахтар Олексій за роки війни усвідомив, що його покликання - бути воїном. Про це йдеться на сторінці прес-служби Операції Об'єднаних сил у Facebook, передають Патріоти України.

Олексій, який віддав улюбленій шахтарській справі двадцять років, зараз служить кулеметником і тримає оборону неподалік окупованої Ясинуватої. "Зазвичай, окупаційні війська обстрілюють наші опорні пункти навіть удень. Проте, зараз майже тихо. Лише кілька разів на добу ворог усе ж нагадує про себе. Роблять кілька пострілів - щоби ми не забували, що вони там є", – розповів Олексій.

За словами військовослужбовця, відстань між українськими окопами та російськими окупаційними військами на цій ділянці фронту подекуди становить лише декілька сотень метрів. Тому, Олексій разом із бойовими побратимами використовує затишшя для інженерного дообладнання позицій, їхнього укріплення та розбудови. "Завдяки зміцненню опорників у нас є можливість надійно контролювати визначену зону відповідальності фактично впритул до ворога", - каже Олексій.

Життєва історія колишнього шахтаря розчулила користувачів інтеренету, у тому числі й вимушених переселенців із окупованих районів Донецької та Луганської областей. "Дякую!", - написала в фейсбук-групі Валентина Кулачко, лідер громадської організації "Крок на зустріч людям", яка займається соціальними питаннями внутрішньо переміщених осіб та сімей учасників бойових дій на Донбасі.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...