Покращує роботу кишечника і сприяє схудненню: Фахівці назвали нові корисні властивості червоного вина

Вважається, щоб нормалізувати кишкову мікрофлору, через порушення якої можуть виникати здуття живота та інші проблеми, рекомендується вживати кисломолочні продукти, що містять корисні бактерії.

Однак вчені з Королівського коледжу Лондона стверджують, що впоратися з проблемою може допомогти і якісне сухе червоне вино. До такого висновку вони прийшли, проаналізувавши, як напій впливає на учасників дослідження, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Фахівці пояснюють таку позитивну дію на кишечник високою концентрацією поліфенолів в червоному вині. Це природні сполуки, які містяться у винограді.

Але вчені радять пити вино потроху і нечасто - приблизно раз в два тижні.
Раніше фахівці говорили про те, що вино також допомагає знизити рівень холестерину.

Численні дослідження підтверджують, що в червоному вині є речовина ресвератрол, що володіє антибактеріальною, противірусною і протипухлинною діями. Є дослідження про те, що напій дозволяє скинути зайву вагу.

Британські офтальмологи стверджують, що ресвератрол уповільнює процеси вікового ослаблення м'язів очей, які призводять до погіршення зору. Також ця речовина сприяє формуванню нових кровоносних судин в оці, що дозволяє захиститися від макулодистрофії сітківки. Червоне вино рекомендується для профілактики діабетичної ретинопатії.

Але фахівці попереджають, що у всьому важливо знати міру. Тим, хто звик пити вино за обідом або вечерею кожен день, не варто перевищувати дозу 150 грамів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...