"Покровитель інтернету": Школяр з Мілану стане першим святим XXI століття

Головна заслуга хлопчика полягає в тому, що він використовував комп'ютер для поширення догматів католицизму онлайн.

15-річний італійський школяр Карло Акутіс, який помер в 2006 році від лейкемії, стане першим католицьким святим XXI століття: в минулу суботу в місті Ассізі, провінція Перуджа в регіоні Умбрія, відбулася церемонія беатифікації - зарахування померлого до лику блаженних в католицькій церкві. Про це пише в понеділок, 12 жовтня, сайт новинної служби ВВС, передають Патріоти України.

Беатифікація є попереднім етапом канонізації - зарахування праведника до лику святих. Акутіс, головна заслуга якого полягає в тому, що він використовував комп'ютер для поширення догматів католицизму онлайн, вже отримав прізвисько "Святий - покровитель інтернету".

Карло викладав в мережу відео різних чудес і допомагав запускати веб-сайти католицьких організацій. Ватикан ухвалив, що після смерті він чудесним чином врятував життя іншому хлопчикові. У 2013 році Акутіс, за твердженням Святого престолу, клопотав на небесах і таким чином нібито вилікував бразильського підлітка, який страждав на рідкісну хворобу підшлункової залози.
Акутіс народився в 1991 році в Лондоні - в родині італійських іммігрантів, яка незабаром переїхала в Мілан, де майбутній святий провів більшу частину свого життя. Ще в ранньому дитинстві він захопився комп'ютерами і навчився програмувати, заробивши репутацію комп'ютерного генія. Він також займався благодійністю, допомагав малозабезпеченим співгромадянам, віддаючи їм свої гроші, і працював волонтером в безкоштовній їдальні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...