Поки дешево: Європа почала закачувати свій газ в українські сховища

Європейський ринок зіткнувся з серйозним надлишком блакитного палива.

Українські газові сховища стануть порятунком для європейського ринку, оскільки в першій половині 2020 року Європа зіткнулася з серйозним надлишком газу на внутрішньому ринку, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Криза викликана зниженням попиту на паливо через пандемію коронавіруса і теплими зимами в останні роки.

До початку літа сховища газу на північно-заході Європи виявилися заповнені на 77 відсотків проти традиційних щорічних 52 відсотків, і в них продовжують постачати блакитне паливо. З причини надлишку газу на ринку, вважають аналітики, ціна на газ наблизилися до антирекорду і може піти на негативні значення.

В даній ситуації європейські трейдери зацікавилися можливостями для зберігання природного газу на Україні. Як повідомляє компанія Укртрансгаз, попит на українські сховища в червні виріс в три рази порівняно з аналогічним періодом минулого року. Майже у вісім разів збільшилася кількість європейських компаній, які використовують українські потужності для зберігання палива. Якщо в 2019-му їх було 7, то в червні 2020-го їх налічується 54.

"У нас найнижча вартість зберігання газу в Європі і привабливі тарифи на транспортування", — пояснили в Укртрансгазі.

За відомостями аналітиків, в Україні не заповнені 13 мільярдів кубічних метрів у сховищах, що становить 13% від загальної кількості сховищ в Європі. Якщо європейці буду зберігати газ в Україні, то таке рішення знизить загрозу негативних цін на газ улітку 2020 року. У разі відмови від використання українських потужностей, газові сховища в Європі заповняться повністю ще до кінця серпня.

Заповнення сховищ потребує не тільки ЄС, але й Україна. Це пов'язано зі зниженням поставок сировини Газпромом. Крім цього, зберігання газу надасть українському ринку додаткове джерело доходу, якого країна дуже потребує.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...