Поки когось з перехожих не загризуть, владі нема діла: У Дніпрі зграя бездомних собак нападає на людей (відео)

У ДК працюють різноманітні гуртки, куди ходить багато дітей. Батьки дуже переживають за їх безпеку.

Жителі пр. Свободи та прилеглих вулиць скаржаться на зграю бездомних собак, яка живе в районі місцевого Будинку культури. Останній випадок з нападом на дівчину послужив причиною термінового звернення до КП «Зооконтроль». Там заявку прийняли і вже працюють над вирішенням проблеми, передають Патріоти України з посиланням на Наше Місто.

«Як тільки нам повідомили про собак біля ДК, на місце відразу ж виїхав інспектор. Виявилося, що вони живуть в покинутій будівлі міліції. Тому відловити їх буде не так-то просто. Крім того, первинне обстеження території показало, що собаки облюбували громадське місце, тому що там їх підгодовують. Нам стало відомо, що люди приїжджають на машинах, викидають їжу і їдуть. Підгодовувати бездомних тварин - справа благородна, але це потрібно робити з розумом. В першу чергу, подалі від місць скупчення людей. По-друге, погодували, зібрали залишки їжі, кістки, судочках тощо. І прибрали за собою. По-третє, краще час від часу міняти місце годування», - розповіла начальник відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.
Ірина Пономаренко запевнила, що фахівці «Зооконтроля» вже займаються зграєю біля ДК на пр. Свободи. Спочатку визначать, які собаки без кліпс або зі старими кліпсами (жовті і зелені - ред.). Їх піймають, стерилізують, вакцинують від сказу та ін.
Чому бездомні тварини нападають на людей:
  • Захищають потомство;
  • Захищають кормову базу;
  • Деякі суки під час тічки стають агресивними, а пси, в свою чергу, проявляють агресію через суперництво.
КП «Зооконтроль» закликає жителів Дніпра, які помітили бездомних собак, дзвонити по тел. 098 172 85 99, 068 828 22 55. Телефони працюють цілодобово, але в нічний час в першу чергу приймаються дзвінки про травмованих тварин. Вилов проводиться тільки в денний час.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...