Поки Медведчук з Бойком піаряться у Москві: Газ з Європи подешевшав за місяць майже на $20

До кінця літа ціни на європейському ринку можуть впасти нижче за 180 доларів за тисячу кубометрів.

У червні закупівельна вартість газу для України знизилася на 18,74 долара за тисячу кубометрів (8,7%) - до 196,4491 доларів/тис. куб. м. Про це свідчать дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передають Патріоти України.

У гривневому еквіваленті середня митна вартість імпортованого Україною газу в червні знизилася на 9,2%, або на 521,04 гривень/тис. куб. м, до 5 160,5069 гривень/тис. куб. м, порівняно з травнем (5 681,54 гривень/тис. куб. м - подешевшав на 7,9%).

Показники середньої митної вартості імпортного природного газу розраховані за даними періодичних митних декларацій (попереднє декларування).

Нагадаємо, в червні «Нафтогаз» знизив ціни на газ для промислових споживачів на 7,6-7,9% в залежності від умов споживання та оплати. А для населення на 7,3% - до 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника).

У той же час, на липень для промисловості газ подешевшав ще 12,7-13,5%, а для населення - на 8%.

Варто відзначити, що в Європі ціна на газ впала до мінімуму за три роки. Зростання потужності вітроенергетики зменшила попит на газ для електростанцій. Також на високому рівні поставки СПГ зі США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...