Поки не відібрало НАБУ: Нардеп Дубневич з дружиною ділять майно

У разі поділу майна подружжя Дубневичів арешт із нерухомості, яка дістанеться дружині депутата, скасують.
Ярослав Дубневич

Подружжя не заявляє про намір розлучатися, а представницею Наталії Дубневич є юрист фірми, яка віддавна веде справи братів Дубневичів Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.Захід.

Дружина народного депутата зі Львова, члена депутатської групи "Партія "За майбутнє" Ярослава Дубневича Наталія заявила, що між подружжям не досягнуто згоди про порядок поділу спільного майна, набутого за час шлюбу, тому вона подала позов, в якому просить суд допомогти зробити це.

Наталія Дубневич звернулася до суду ще в середині вересня. У справі відбулося вже три засідання. Останнє – 23 листопада, але тоді його перенесли "у зв’язку із коронавірусною хворобою та перебуванням на амбулаторному лікуванні". Наступне засідання призначили на 25 січня.

За інформацією видання "Слово і діло", у справі йдеться про близько 100 земельних ділянок і понад 40 об'єктів нерухомості, які наразі арештовані в межах справи НАБУ та САП. Таким чином, у разі поділу майна подружжя Дубневичів арешт із нерухомості, яка дістанеться дружині депутата, скасують. Воно не підлягатиме конфіскації, якщо політика визнають винуватим.

Як прокоментували "Еспресо.Захід" юристи, які займаються схожими справами, у суддів фактично немає підстав заборонити поділ майна. Адже кримінальне провадження стосується періоду з 2015 року, а поділ майна подружжя – від моменту одруження, тобто з 1969 року.

Про те, що завданням цього процесу є не стільки поділ майна, як його порятунок від правоохоронців, за словами юристів, свідчить той факт, що подружжя не заявляє про намір розлучитися, а відтак немає особливих підстав розділяти майно. Ще більше на таку думку наштовхує представник позивача, адвокат Ірина П’ятковська, яка є партнером АО "Матвіїв і Партнери". Саме ця фірма давно обслуговує інтереси братів Дубневичів у різних справах.

Як зазначалося раніше, Вищий антикорупційний суд скасував арешт готівки нардепа Дубневича, а саме 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро. Підставою для скасування стало рішення Печерського райсуду Києва у цивільній справі за позовом зятя Дубневича до нардепа. Детективи НАБУ та прокурори САП звернулися до суду з клопотанням про повторний арешт майна.

Відзначимо, що конфіскація коштів відбувалась у результаті обшуків у кримінальному провадженні, відкритому детективами НАБУ. Бюро інкримінує нардепу незаконне заволодіння 93,3 млн грн. За версією НАБУ, Ярослав Дубневич, будучи народним депутатом України за попередньою змовою групою осіб, знаючи про наявність єдиного виробника стрілочної продукції на території України – ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод", замість більш економічно вигідної переговорної процедури закупівлі разом з іншими особами організував проведення відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств: ТОВ "Арго" і ТОВ "Корпорація КРТ". У результаті закуплено елементи верхньої будови колії за завищеними цінами, що призвело до збитків залізниці на суму 93,3 млн грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...