Поки тільки для киян: Українці отримають квитанції з додатковим тарифом

Нововведення з'явиться в квитанціях вже в січні 2020 року.

Комунальний тариф на холодну воду буде нараховано за останній квартал 2019 року і буде прописуватися в квитанціях починаючи з січня 2020 року. Поки що таке нововведення торкнеться лише жителів Києва, які обслуговуються головним постачальником послуги водопостачання та водовідведення, "Київводоканалом". Скільки доведеться платити і як часто - передають Патріоти України з посиланням на Styler.

У компанії-постачальнику пояснили, що таким чином мешканці багатоквартирних будинків будуть оплачувати послуги з технічного обслуговування, ремонту та повірки приладів обліку води, тобто лічильників.

У "Київводоканалі" пояснили, що колись ці витрати прописувалися в тарифі, але два роки тому їх звідти вилучили. Після чого компанія забезпечувала ці послуги за свій рахунок. При цьому регулярні перевірки не проводились, а виконувалося лише аварійне обслуговування. В результаті близько 4 тисячі вузлів потребують ремонту та повірки. Тепер за це будуть платити мешканці багатоквартирних будинків.

Нещодавно Кабмін затвердив розпорядження КМДА від 30 вересня 2019 року № 1716. Тепер щоквартально, тобто чотири рази на рік, мешканці багатоповерхівок будуть отримувати квитанції з додатковою графою, крім водопостачання та водовідведення.

Крім того, сума буде залежати від кількості приміщень в будинку і самих квартирних лічильників. У 86% будинків вона становитиме близько 10 гривень, для 13% - близько 54 гривень, і один відсоток будинків буде платити більше 100 гривень.

Вже в січні жителі Києва отримають квитанції з оплатою за попередній період: жовтень, листопад, грудень 2019.

У компанії також відзначають, що в суму внесків не включається вартість встановлення нових вузлів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...