Полковник ФСБ, з яким генерал СБУ "засвітився" в Європі, обіцяв приїхати до Києва "на танку"

Єгоров, за даними джерел, брав участь в анексії Криму, а також перебував у Києві напередодні Майдану і під час революції.

Полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров, який, за даними слідства, був куратором генерала СБУ Валерія Шайтанова, займався щільно "українським напрямом", передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Варто відзначити, що Єгоров і Шайтанов "засвітилися" разом в Хорватії, Німеччини та Франції. Оперативну зйомку їх зустрічей, за даними експертів, ймовірно, вели західні спецслужби.

Уже багато відомо про самого Єгорова. 57-річний уродженець Луганщини є співробітником Департаменту контррозвідувальних спецоперацій ФСБ. І до анексії Криму він активно їздив в Україну.Джерела запевняють, що росіянин, зокрема, під час Революції Гідності жив на базі СБУ під Києвом і був одним з московських "радників" українських силовиків. "Взимку 2014 року було декілька десантів росіян. Деякі з них покинули базу 19 лютого: одні вилетіли з аеропорту, інші - поїхали "своїм ходом", щоб не світися. В їх числі був і Єгоров", - розповіло джерело.

Уже тоді, з його слів, той контактував з Шайтанову, який не приховував негативного ставлення до Майдану. Джерело запевняє, що ще за рік до Майдану Єгоров, їдучи черговий раз в Москву, зі сміхом обіцяв повернутися до Києва "на танку". Майже так і сталося. Джерела запевняють, що він приїхав до Києва прямо напередодні розстрілу активістів Майдану.

Важливо відзначити, що Єгоров відзначений низкою державних нагород Росії, в тому числі, "За повернення Криму".

У Москві всі звинувачення заперечують. Однак блискавична реакція ФСБ свідчить про те, що арешт Шайтанова став для них серйозною втратою. Вже через пару годин після затримання генерала СБУ росіяни в Криму схопили якусь групу "українських диверсантів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...